BEZA antara orang CANTEK/ HENSOM dgn orang XCANTEK / XHENSOM??

salam..waa..morning ! !
wau.. wau.. ( ngade nye saia )
 hee..awal nyer mangon ( ayat NURUL AIN ank HALIM )
bukan hape..heish.. aini neyh bgn punye lar awai..
last2 dak neyh mcg ckp tade kelas..
perghh BERDESING telinga aini yg capang neyh..
hee... buat penat jer aini mandy awal2 kan2 ?? ( angguk ker geleng )
alamak kantoi lak xsuke mndy pagi ( shsshh secret lorh ) hahaha
watch ur mouth..teettt..
bukan ta suke tapi sedikit LIAT..
hik3..^_^ peace yaww..
hee.. hari neyh rase cam rajen lar plak nak berupdate blod yg USANG neyh..
ecececeehh..
sape larh sudi bca?? jeling pown owg ta sudi..
hee.. owg xfames.. ( ayt sedih lorh )
haha..merepek, kerepek, keropok suda..
tadi ad terbca terbukak terpandang blog yg sama waktu dengan nye
he2.. sonok gak bace blog owg..
TAJUK dye BEZA antara owg hensom / chantek DENGAN owg xchantek dan xberape hensom update status..
waa.. ada gak eah owg pasan perkara ini..
ingat aini sorng jer yg terfikir menda alah mcm neyh.. ( sambil buat muke legend )
hehe...tapi aini nak huraikan lagi dgn lebih detail ttg masalah ini.. ( bajet professor ) (hancuss lorh ! ! )

OWG CHANTEK dan HENSOM
  • bile dorang2 update jer status kat blog ker kat fb ker.. pasty ramai yang komen.. mcm2 komen org post dekat dye.. btol ta?? hee..btol larh.. ( bgos anak mak ) bukan sorang dua.. berpulus pulus.. nak lak dye ue ramay friends dekat fb.. mmg penuh lar notification dekat fb dye tu ( bukan PEMBERITAHUAN lagi eah )
  • Then, bile dye post something mesti ramai yang like ! ! waa.. ( untung ar kau ade orang like ) even owg xsempat bace hbis post tu pown, ( gelojoh ) dah rmay org LIKE..
  • Then, kalo dorang upload pic.. bwu sesaat upload dah ade org LIKE.. then komen ' comel lar awk neyh ' ( bagi pompuan ) (kalo laki plak ) 'encem ar awak neyh ' btol ta? hee. mesty ad yg pernah buat un ? ? even tu pic nenek dye ker family dye ker.. ( waa..sadis nye ayat haku ) wawawa..
  • hee.. pastu bile dorang pegi mane2 jer mesty menjadi tarikan org ramay ( bukan tarik tali ) ,ada yg dok usha2.. xker rimas owg tu ?? ayt budak cantek dan hensom 'dlm aty cntek / hensom sgt ker aq smpay org sume pndang ?? ker aq pakai selipar kawen..satu wane pink, satu wane hijau.. buruknye..xpew2 skunk neyh kite mnggunakan kontra warne'
  • ada cili dekat gg pown dorang ckap " alah..awak tetap comel / hensom " hee...ade ker patot.. kalo dorang pakai wane pelik2, style pelik2, but still owg akan ckp ' awak lawa / ensom lar ary neyh' , awak cntek / smart biler berpakaian mcm neyh '
  • kalo time pergi mane2 jer mesty bunyi switss switss switss..( bunyi tikus mintak kaki ) heee.. xhabes2 tu bagi pmpuan bagi laki lak pegi sebelah then yg pompuan ckap 'awak.. hensom larh mintak no fon leyh ta?? nak kenal2 larh.. ( kalo aini jdik laki time tu kasi penampor jer ) gatal giler pmpuan tu un?? hee..ape pun ta bole..
  • kalo dorang on9.. mesty ad yg nyibok chit chat dekat fb 'hai wak.. mcm pernah tgok lar.. dekat mane haa?? tu larh ayt owg miang'.. ( sje buat tataw ) nak2 tyap kali on9 org xhabes2 chat dekat citu..

                                                        OWG xCHANTEK dan xHENSOM
  • biler dorang lak yg update stutus , status ada lar sorang dua yg akan LIKE.. paling SADIS dan meyedihkan lagi bile tade sorang pown yg like seolah-olah kehadiran stutus itu tidak beri pape respon pade owg len.. hee.. then, paling nak nages, bila ada yang m'updte stutus dorang, kemudian m'LIKE stutus sendiri, dan memberi komen pada stutus sendiri.. kesian.. alololo... ( SS eah ) kalo bukak fb tu sebanyak 10 PEMBERITAHUAN eh cilap .. NOTIFICATION lar.. hohoho..
  •  then, ta ramai yg ADD,  tunggu diri sendiri ADD org.. wawawawa ( sedih tahap cipan ) tu pown kalo orang APP kite.. then bile org APP, diri sendiri akan say TQ 4 app.. tp tade respon pown ( jelik sgtkah haku ) =_=' tgk friends dekat fb xlebih 300 kwan.. adoyai.. dah mcm cinderella tp tape cinderella ada kasut kaca yg jernih ( kau ada ?? ) hahahha.
  • kalo dorang upload pic..dah berbulan2 album tuh.. dah usang dah.. tapi tade sorang pown yg m'like, yg m'ngomen, kalo ad pun sorang dua.. tu pown dorang akan say ' tu dah habis comel lar tu ??', 'Ingat comel cgt lar tu ??'  'ingat hensom sgt lar tu ??' (wawawa,kecik aty den ).. orang anggap pic2 tu tade pape pown..hee.. ( jaat nyer korang , geget kunk )
  • then, kalo keluar.. try bergaya cam org2 cntik dan hensom mesti org akan ckap ' hey..pakaian apa yg qo pkai neyh ?? buang tebiat ker ?? ta sesuai lngsung ..waa ( patah hati ).. even dah cube buat org suke penampilan tu.. tp still ad yg xsuke.. T_T ( air mta wooowooo )
  • kalo ada cili dekat mulut pown. orang akan cakap.. weyh gelojoh qo mkn ada cili dekat mulut ang.. cover ar ckit doe.. he3... org dengar kot..heee~~ kalo dorang pakai wane pelik2, style pelik2. mesty org akan say 'eh.style hape qo pakai neyh?? ta sesuai lgsung.. wane ta sesuai dgn kulit qo..dah tukar pkai yg len" ( KEJAMNYA DIKAU berkata bgitu ) (kalo aini lar dah cili2 mulut dye )
  • kalo tiap kali on9 dekat fb tu..tnggu kite chat kat owg len say "hi, salam. " org xkan chat lorh.. (dah mcm RATAPAN anak tiri dah ) 
dah.. aini da penat dah nak tulis pjg2.. penat nak bebel.. goreng punye goreng dah rentung, lemau dah jdik nyer..
tu lar BEZA antara cntek/ hensom DGN xchntek / xhensom
banyak menda yg laen.. mcm LANGIT dan BUMI..
mcm ITIK dgn SWAN.. (time tok mejahanamkan bahase )
anda terasa ?? opss maaf lah.. bukan nak mengutuk.. juz nak bercerita  n kasi pndgan jerr,,
sebab aini pown dikatogerikan sebagai yg JELIK.. waa..btol kan??
neyh kalo update pown bukan der sape komen..haha..
T_T



pic neyh rekaan semata-mta tiade kaitan yg hidup dgn yg dah mati.. 
^_^
dialog si pendek dan si kumbang
si PENDEK : saya chantek ta ?? saya comel ta ?? ad rupe ERRA FAZIRA ta ??
si KUMBANG : erh.. haha ( gelak guling2 ) ta pown..xyah nak pasan.. hik3..kamoo pendek ad lar..
si PENDEK : DUshhh ! ! nah hamek.. hee.. ( pdm muke )
si KUMBANG : adehhhhss...=_=' ( say dalm hati 'kamu cntek larh' )

nota kaki : ciptaan tuhan hanya sementara.. biar tade rupa asalkan baik budi pekerti, then org yg dikategori kan sebagai cntek dan hensom tu hargailah keindahan yg diberi olehNYA.. jgn sia2 kan nya..
hidup didunia hanya sementara.. tiada yg KEKAL.. hope korang fhm ( bajet muka Syez ) ada gaya ustazah tak??hee..hancoss larh..
hhahahahaa..



4 comments:

aremieroul said...

he3..kadang2 betul gak..tapi zaman sekarang ni, yang chantek ke buruk ke sama jerk bagi mirul..yang beza kan nya hanyalah sikap dia.. :)

dollie_craft92 said...

aremieroul : wah..kamu org firts yg komen neyh..he3..herm..tu lar..bgos lar kalo mcm tu..he3..kan3..

Xprezzo said...

hahaha..klakar lak bunyinyer..tp mmg abg pun cmtu gak..2 hari pastu,baru ade org like status kte..hahaha...

dollie_craft92 said...

haha...tu ar..kitejuz bersbr jer ar..agy pown xleyh nak slhkn tkdir un??