Tips nak kekalkan cinta jarak jauh

 Hai blogger.. wohoo.. dah lamo dos ambo xhapdet belog nim
sian omm dio.. omomomo..
ngaju doss dengan hanku.. :P

sory if lame si PENDEK aini tak hapdet belog..
bukan hape. banyak faktor yang menyebabkan si PENDEK aini xdpt nak buat entry 
macam biase.. alasan sebagai student memang tak dpt dinafikan lagi..
sambil goyang pale.. 
'amboo student......'
oyeahh oyeah...
lagi satu faktor kemalasan.. bile dah malas. satu kerja pon tak jadi kan? ye dokk?
lagi satu faktor berukband line macam haremm...
tettt.. tetibe tercarut.. =='
kalau nak dibandingkan dengan siput vavi lagi laju beliau marathon tahu dok.. haa.. 
ambo tekang ni.. tekang.. kwa ambo tele oram kea... 
ahaha.. lepas ni mmg takde sape dah nak bace entry si PENDEK aini ni...
sume takot dos. :P
demm! hahaha.
macam biase pendahuluan panjang 40 harakat.. sory kalau korang semput..
mintak kengkawan yang dok sebelah tu bagi cpr..
tapi pastikan kawan sebelah tu gosok gigi dulu..
ok ok.. tengok entry rase mcam nak terjojol bijik mate terkeluor..
dun worry..
jangan gelojoh sgt.. bace slow-II..
tah lah terkejut tetibe si PENDEK aini yang lame xberentry tetibe entry ni muncul kat dashboard korang pasal cinta?
eh eh cinta?
ok ye.. si PENDEK aini taw.. mesty ramai yang diantara kite bercinta jarak jauh.
dalam omputih nye.. LONG DISTANCE LOVE.. iye dok?
anguuk cepat.. pandai.. 
sabar..sabar.. walaupon korang bercinta jarak jauh.. tak semestinya korang tak boleh nak suwit-II macam kapel lain.. bole bole..
janji korang pandai jaga hubungan korang tu ..
antara tips nye :
1) PERCAYA PADA PASANGAN KORANG..
yeah.. that why bile korang duk jauh.-II macam boleh jadik ye dok?
tapi kalau bab percaya mempercayai ni korang kena kuat. sebab kekadang tu ade pihak ketiga,keempat. ke beriban yang cuba nak musnahkan hbungan korang.. itu sebabnya korang kena saling percaya mempercayai.. baru lah tak gadoh besor.. :)
jangan lah macam gini.. kesian tu ha.. syok nampak berjoli sana sini.. kesian lah dekat senah tu..
tak baik buat org lagu tu.. kite kena jujur dgn pasangan kite. baru lah takde syak wasangka..

2) KEKAL SETIA WALAU BERJAUHAN.. 
kalau bab duk jauh ni.. adat lah tu. mesty ade punye gadoh pasal ni.. iye dok?
ade lah gadoh besar disebabkan setia tak setia..
mentang-II dah dok jaoh senang-II nak curang ye?
please be ware lah.. kalau duk jauh ingat curang-II ni tak kan diketahui oleh si dia ke?
akan tahu punye.. sama ada lambat atau sekejap jek..
so kalau sesape yang bercinta jarak jauh ni.. dah trust each other,. dah xpayah la nak curang-II ke ape..
setia je lah senang. dah xpayah nak gado-II. iye dok? pale pom dok penim..


3) BERJUMPA WALAUPON SEKEJAP..
ha.. kalau dah jauh mesty saling rindu merindu kan..
mesti lah.. sakit tahan rindu kejam tahu dok.. si PENDEK aini pernah merasa nye..
bile time rindu ni paling perit.. setiap masa kite mesty fikir pasal sidia.
*sihatkah beliau?
*dah makan kah beliau?
*rindukah beliau dekat haku?

semua lah.. tertanya-II.. kan.. sape pernah rase? please up your face..
:P haha..

kalau dah berjauhan.. rindu rindu xsah cakap.. rindu nak dengar suara dia.. rindu nak meet depan-II.. nak face to face.. :')
rindu kan.. sesape yang long distance ni.. kalau sebulan tu datang lah jenguk pasangan anda..
kesian dia merana.. tambah-II kepada boys.. takenote!
perempuan akan rase dihargai bile orang yang dia sayang sanggop datang jauh beriban batu semata-II nak lepaskan rindu.. datang lah meet si dia ok.. baru lah kekal relationship tu..
betul ni ! si PENDEK aini tak tipu.. tengok muke aii serius taw.. kalau busy smpai xhenggat dunia tu.. pliss la.. ingat sikit yang anda ade kekasih yang memerlukan perhatian dari anda.. jangan sampai sidia hilang sabar..


4) BERTANYA KHABAR SENTIASA..
That's right! bile dah jaoh tu.. rajin-II kan lah diri korang tanye khabar pasangan korang..
dah jumpa pon jarang. haruslah eh WAJIB lah korang text, or call pasangan korang..
si dia tak meminta lebih pun.. asalkan korang text dia dah cukup.. tanye ape khabar dia..
baru lah kekal.. ni dok text pon jarang sekali.. ni kan nikon pulak nak call.. jauh sekali lah dok?? jangan lah macam gitu.. fikir sikit perasaan pasangan korang tu.. diorang bukan patung yang takde perasaan..
sekali korang tanye khabar sidia.. beratus kali dia gembira.. :)
jangan lost contact terus sudah ! jage-II ade yang memerhati..! :)
kiah propa..

macam ni kan sweetz.. :')
kesian.. jangan lah buat sampai si dia tertunggu tunggu korang macam tunggul kayu.. ok...

5) SAMBUT ULANG TAHUN BERSAMA.
bile cinta jarak jauh ni agak sensiti sikit pasal tarikh-II ni.. especelly tarikh bufday..
ha.. korang kena lah takenote sikit..
catat tarikh ape yang penting dalam perhubungan korang.. jangan buat sambil lewa.. setiap tarikh tu ade maksudnya.. ingat bile tarikh korang first meet.. bile korang last jumpa.. bile tarikh annivesry korang..
kena tahu tu. kalau bgi girls maybe dorang akan ingat tarikh yang sama waktu denganya..
tapi kalau lelaki ni. ai tak pasti sangat.. haha.. dorang kan cepat lupe.. makan semut banyak sangat acantuu lah..=='

kalau hari bufday si dia. meet lah.. buat suprise dekat si dia.. baru lah dorang rase dihargai..
kalau boleh.. tiap kali korang meet each other tu belikan hadiah ke. sebagai tanda korang sentiasa ingat satu sama lain.. iye dok.. :) baru lah sweets..

kalau dah jodoh xkan kemana.. :) 

ingatlah .. setiap manusia dilahirkan perasaan kasih dan sayang..sekiranya kite telah jatuh cinta dengan orang yang kite sayang. teruskanlah.. tapi kena pandai jaga..
jaga dari semua aspek.. :)



p/s : sebenarnye si PENDEK aini tengah nak belajar LONG DISTANCE dengan si dia.. lepas ni si PENDEK aini lak yang akan berjauhan dengan si dia.. hope hubungan kami kekal sampai dunia dan akhirat.. :') kbai.. 







2 comments:

MaDiey FazuDin said...

Long distance relationship nie apa yg penting saling mempercayai kan..same goes here,,
btw I'm new blogger..mohon tunjuk ajar..

HAIREN AMIRA GHAZALI said...

nice entry . betul. penuh dugaan cinta jarak jauh nie. percayalah dalam soal nie kesabaran yang penting (=