Attend wedding my sista

hai blogger..
dah lame dah si PENDEK aini tak hapdet belog ni kan kan..
hehe.. biase lah.. biase lah..
malas nak cite..
kunk korang terharu..
bhahaha..
ok hari tu mase cuti raye cina seminggu..
si PENDEK aini balik kampung..
eh org dah bagi cuti balik la.. ape lagi..
nak dapat cuti yang panjang tu bukan main lagi..
macam-II dugaan kena tempuh..
dengan tiket habis nye.. ape la..
si PENDEK aini ni orang kelate.. so tiket ke pantai timur tiap kali nak cuti..
40 tahun sebelumnya tu dah kena tempah tiket dah.. kalau tak balik jalan kaki lah ekau..
^_^
tapi hari tu nasib baik smpat carik tiket.. punye lah cuak sbb bus yang selalu naik tu dah bnyak habis..
deemmmm!
tapi cari punya carik.. jumpa lah satu tiket ..
tu pon berhenti kat tempat lain..
takpe asalkan area kelantan.. tak kesah sgt lah kan.. jgn bus tu berhenti dekat tengganu mamposs ku..
baru lah gigit jari.. iye dok.. 
nmpak tak entry ni aku dah lame postpone.. ni dah masok raye lain dah. bahahaha.. punye lah pemalas si PENDEK ni.. :D

ok taknak merapu panjang-II.. takde idea..
so kite scroll kebawah dengan gambor lah.. tapi terpaksa UP sikit je sbb lappy tengah sakit.. 
takde gamabr mase kenduri hari tu.. sadis kot.. ni ade pon bape ketul..
ni pon UP dari facebook.. ==' hihi..

sebelum balik dari cuti tu.. si PENDEK aini terpikir pikir sampai tak lalu tido.. smpai mandi tak basah.
nak bagi ape lah hadiah tok wedding kak ros nanti eak..
lepas tu dapat idea nak buat sendiri hadiah tu.. sbb dapat inpirasi dari si cik eiqa ni ha.. dia pon sbelum tu ade buatkan bantal untuk kawan dia..
so si PENDEK aini pon teringin gak nak buat sndiri..
ini dia.. taraa....
ni separuh siap.. tapi sedih sbb first tu nak buat sarung nye kaler royal blue..
nampak ousem kan.. tapi sarung nye tak cukup.. sbb mase g beli barang tu kaler tu dah hbis.. yg tinggal nye kaler kuning..
tu yg amik jek terus kaler kuning.. tadaaaa...

ni belah belakang bantal tu.. tapi ni mase first buat.. terpaksa bukak jahitan nye balik. 
then jahit yang baru..


ni yang betul betul dah siap..
belah depan.. :D
comel tak ?


ha ni belah belakang. harus lah ade nama si PENDEK aini dengan si muncet..
:P
abaikan background yg blkang tu.. ok





ha ini dia ini dia pasangan sejoli..
adik doakan semoga kak ros dipanjangkan jodoh dengan abg yie.. :)
then cepat-II dapat baby.. tak sbar nak tengok . :D
tak sabar jugak nak buat entry pasal baby kakros.. wink wink.. :)


senyuman pengantin baru.. :) moga kekal till jannah..

mesty kena ade yang sebelah tu.. :)
dengan kwn..


nampak kegembiraan yg terukir dibibirnya.. :')




haa.. gambo pengantin dah ado.. gmbar kawe pon mesty ado jugok..
whee~~ 

awat ? angpa jeles ka?
omomooo moo...


tamat lah entry kali ni.. bhaha..
takde kate-II dah di akhir entry. teruskan membace di belog pink ini..
:P








4 comments:

Ieyda Syanida said...

Best entri.. Sempoi n santai... Hehe

Ieyda Syanida said...

Lupa plak... Bantal tu cute sgt... Creatif la..suke3

dollie_craft92 said...
This comment has been removed by the author.
dollie_craft92 said...

@Ieyda Syanida hehehe.. tengkiu sis.. biase-II aje tu.. maklum lah first time try jahit..