Again !

hai my dearest readers..
hai.. selamat hari raya diucapkan.. sory to say sbb wish late sebab keadaan tak mengizinkan
si PENDEK aini utk hapdet belogku yang somel cun melecun ni.. 
ok btw hari nak story al-kisah pasal my abah..
ok ok..
tarik nafas dalam-II hembus..
tarik hembus.. hahaha
ok dah.. pandai korang ni..

seperti yang tertera pada bahagian atas ..
tajuk kemain lagi nak menyampah ye idok..
ade ku kesah.. biaq pie cheq la nak hapdet tajuk ape pon..

pendahuluan yang panjang.. itu perkara biasa bile korang click tab belog ni..
perkara wajib pendahuluan entry berbatu-batu panjang..
kalau tak berbatu-batu makna nye si PENDEK aini ade mengalami masalah 
seperti 
1) jari jemari ku krem
2) otak lembab menguplod ayat utk dipublishkan
3) masa tidak mengizinkan utk si PENDEK aini merapu lelame

ok done..
whehehe.. berbalik pada tajuk asal sebelum ter ok termerapu yang bukan-II..
ok kalau korang ni memang la sejak azali lagi suke stalker belog ai.
ceh.. jangan stalk ai lelame.. ai segan taw dok.. ai malu bile ade yang stalk belog ai..
ai rimas taw dok.. ai taw ai retis .. bhahaha...
ok ok.. sesape pembaca yang setia belog ai. mesty pernah terbaca tajuk entry pasal ni.. "abah saya dah besar lah"
haa penah dok? penah ko dok? baik ngaku cepat kalau nak hidup lame
acu pistol kat kepala korang

ok.. dulu kalau nak di flash back balik entry tu masa tu si PENDEK aini berumor 19 tahun k.. 19 tahun..
saya ok.. saya dah besar!
masa tu nak kire umo tu memang lah boleh dikategorikan sebagai dah besar..
and now i'm 21years old guys..
kalau nak diceritakan sedih berserta pilu pasrah redha dengan sikap abah ku. yang melayan aku seolah-olah si PENDEK aini berumor 5 tahun..

and now dah 2 tahun berlalu.. perkataan tu keluar balik pada hari ni 12/8/2013 hari senin bersamaan 5 syawal.

dah ler kejut si PENDEK aini macam org nak pegi berperang.
agak sikit abah.. 'kalu ore ni ado sakit jantung .. mati selalu ore takdi.. gitumo nah gerok ore bangon tido.. gerok supo time tu pulu 10pagi dos. padahal baru pukul 6 pagi..'
k siyez talk.. tadi sumpah si PENDEK aini terkejut gile bile abah si PENDEK aini kejut bangon nak suh siap-II balik kuala krai.. dengan bukak pintu mcam nak pecah..then kejut si PENDEK aini macam kelam kabut.
padahal tadi baru pukul 6 pagi kot.. org tengah syok mimpi..

ok story dye pasal abh den ngigau maybe.
or dye mimpi malam tadi sbb tak basuh kaki..

tetibe dye bole bising-II bile sampai kuaters sini..
dye boleh cakap mcm ni.. tapi ni versi kelate.. hope korang pehe la..:) malas nak translate

ABAH : mu ni kak la.. baju bulih beli.. bedok-II bulih beli. tapi susu xleh nok beli.. ( mood : ngepek ) EH.. mu xbeli susu ko?
si PENDEK aini : (heran) hhaa? !##%^%& susu kan ade lagi tu dalam peti..
ABAH : EH dok eah.. bukan susu tu..
si PENDEK aini : pah susu gapo dio?
ABAH : dok eah.. susu TUMBESARAN la..
si PENDEK aini : haa??? (bingung) nok wak gape gak beli susu tumbesaran tu nyo?
ABAH : dok la.. mu la minum nyo.. bia besar gak sikit.. bia tinggi dengan gemok..
si PENDEK aini : haah? abah.. ore 21 tahun doh abah.. xpade nok minum susu..ore besar ni doh.. makan pon duk staro ni.. abah nok staro mano lagi..
ABAH: dok la v gak gemok sikit tinggi ko.. 
si PENDEK aini : ore buke nyo budak umo 5 tahun abah nok suruh ore besar lagi..
ABAH : beli la susu hok ore tuo tu..
si PENDEK aini : !@#%^& abah ingat ore ni tulang reput doh ko nok beli susu org tuo tu?
(rase macam nak pulas kepala abah aku 360 darjah)

ok abah aku meroyan again and again.. aku ingat last words tu dye akan keluarkan masa aku umor 19 tahun
and tak sangka dye akan sebut balik perkataan yang sama mase aku 21 tahun..
plis la abah... -_-

abah.. sayo dah besor.. BESOR.. B to the E to the S to the A and to the R...
besar. pehe ko dok?
hope abah aku stalk belog aku the baca luahan hati si anak mu ini
-_-
k bai..  itu saja entry simple aku kali ni.. * simple ke





1 comments:

Leods Presla said...

selamat ahri raya : jemput join

http://walkstatic.blogspot.com/2013/08/pelancaran-2nd-giveaway.html